Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A gerincsebészet pszichológiája

Ár:
3.500 Ft
3.150 Ft (3.000 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 10%
Várható szállítás: 2024. július 04.
Cikkszám: E2
Elérhetőség: Raktáron
Kiadó: Hydelight
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

E könyv elsősorban a krónikus (főleg derék táji) gerincfájdalomtól szenvedők és a gyógyításukkal foglalkozó orvosok, pszichológusok, gyógytornászok, nővérek számára íródott.
A szerzők azt bizonyítják be, hogy a lélektani tényezők az esetek nagy részében erőteljesebben befolyásolják a gerincműtét sikerét, mint az egészségügyi adatok (pl. a röntgenfelvételen látható elváltozások).
A könyv pótolja azokat a tudnivalókat, amelyekre a gerincbántalom kínjaiban gyötrődő, a műtéti beavatkozástól rettegő vagy azt mindenáron kívánó betegeknek nagy szükségük van, hogy értsék betegségük természetét, és aktívan tudjanak viszonyulni saját gyógyulásuk elősegítéséhez. E könyv reményt ad. Bemutatja, milyen szempontok mérlegelése után van a gerincműtétnek jó eséllyel fájdalomcsökkentő hatása.
A betegek mellett a szakellátásnak is nagy segítség lehet e könyv, ugyanis szakpszichológus és szakorvos bevonásával kivitelezhető műtéti kockázatelemző rendszert ismertet, amely nélkülözhetetlen lenne a magyar gerincműtéti ellátásban is.
Ma még a betegek szórványosan találkoznak fájdalomhoz értő szakpszichológussal és nagyon ritkán kapnak előzetes műtéti kockázatbecslést pszichoszomatikus szemléletű team munkája nyomán.
Megérett az idő arra,hogy az e könyvet olvasó betegek igényeljék és elvárják, hogy az orvosi beavatkozás előtt mérjék fel, milyen esélyük van a műtét utáni állapotjavulásra.
A könyv szakmai lektora: Dr. Császár-Nagy Noémi PhD, a Pszichoszomatikus Ambulancia vezetője, klinikai alkalmazott egészségszakpszichológus, aki maga is évekig dolgozott az Ortopéd Klinikán, majd az Országos Gerincgyógyászati Központban.

Keresés